Ervaringen WIES

Ervaring Ingrid:

Mijn WIES avontuur.

Zingen is leuk en daarom zing ik in een koor. Toneel spelen is leuk en daarom speel ik bij voorkomende gelegenheden rolletjes. Historische interesse heb ik eveneens en daarom ben ik o.a. geïnteresseerd in oorlog en bevrijding.

Toen kwam er een oproep voor geïnteresseerden om mee te doen aan een productie waar al het bovenstaand voor mij bij elkaar kwam. Geen idee waar ik aan begon. De initiatiefnemers hadden wel een idee maar dat was, weliswaar goed gekaderd, nog lang niet vastomlijnd. Vanaf de eerste kennismakingsbijeenkomst was er een speciaal gevoel, misschien wel juist omdat iedereen nog zoekende was, en ik voelde me op mijn plek. Het zanggedeelte werd al vlug opgepakt en ingestudeerd zonder muziek op papier, het was een openbaring. Toen de stoute schoenen aangetrokken en ook maar auditie gedaan voor een van de rollen. En ja, ik mocht ook nog als dementerende dame spelen, super. De voorbereidingen op alle gebied, dingen mogen inbrengen, het meedenken, het samen bijna alle kostuums bij elkaar verzamelen, de PR met de banners door heel Venray en omstreken, het mensen ronselen voor allerlei taken achter de bühne, het zo zuinig mogelijk de financiële middelen inzetten, de band en de dansgroep die mee wilden doen. Het repeteren in de schouwburg iedere maandag weer. Dat alles en nog veel meer zorgde voor het ontstaan van de WIES familie. De uitvoeringen waren de kers op de taart, dat hadden we toch maar mooi gedaan met zijn allen en iedereen was trots op elkaar. Het WIES gevoel kent iedereen die er aan mee gewerkt heeft. Ik koester het als een héél bijzonder gebeuren.

WIES heeft voor altijd een plekje in mijn hart.

– Ingrid

Ervaring Gemma:

WIES

Het was voor mij een geweldig ervaring om mee te doen aan deze productie.

Nadat ik de lessen van het Podiumcollege had gevolgd in de Schouwburg van Venray, wist ik het zeker. Acteren is mijn nieuwe hobby. Ik had het geluk dat kort daarna de audities voor Wies op mijn pad kwamen.

Als eerste een introductie van de regisseurs; het zou een productie worden met zangers, muzikanten, dansers en acteurs en iedereen zou figurant zijn, 8 verschillende scenes met als rode draad het thema Vrijheid in de breedste zin van het woord.

Daarna mochten de acteurs meteen auditie doen. Erg spannend, maar leuk.

Vanaf september 2019 werkten we toe naar de voorstellingen in maart 2020.

Iedere maandag werd weer een ander stukje van de productie gerepeteerd en gaande weg kreeg het gestalte en zagen we hoe het eindresultaat zou worden. De groep werd steeds enthousiaster en hechter. Uiteindelijk werd het een daverend succes en de groep voelde als familie. We hadden geluk, want vlak na onze voorstellingen, werden de theaters gesloten vanwege corona.

Ik ben heel erg dankbaar en blij dat ik deel heb mogen nemen aan deze productie.

– Gemma Cuijpers.